Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
posted by Librofilo at Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 | Permalink
Perfidia
 Νέα τετραλογία του Λος Άντζελες για τον σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα, James Ellroy (Λος Άντζελες, 1948), με το ογκώδες  και υπέροχο μυθιστόρημα "Perfidia" (εκδ. Κλειδάριθμος,  σελ.1022, μετάφρ. Α.Αποστολίδης), να αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς.  Τα γνώριμα θέματα του συγγραφέα επανέρχονται με δυναμικό και αφοπλιστικό τρόπο, στην πόλη που περιγράφει καλύτερα από όλους, και σε μια εποχή που τον εμπνέει για εξαιρετικά σαγηνευτικές σελίδες.

Λος Άντζελες, Δεκέμβριος 1941, μια ημέρα πριν την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ, μια τετραμελής οικογένεια Αμερικανοιαπώνων, βρίσκονται σφαγιασμένοι μέσα στο σπίτι τους σε μια περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Στην αρχή πιστεύεται ότι πρόκειται περί μαζικής αυτοκτονίας με τον παραδοσιακό τρόπο ("σεπούκου) αλλά μετά από λίγες ώρες οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι πρόκειται περί μιας στυγερής δολοφονίας. Δύο αστυνομικοί ικανότατοι αλλά σκληροί ανταγωνιστές για την μελλοντική ανάληψη της αρχηγίας στην Αστυνομία, ο Ουίλ Πάρκερ και ο Ντάντ Σμιθ προσπαθούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο να επιλύσουν τον γρίφο. Πολύτιμος βοηθός του πρώτου είναι ο Χιντέο Ασίντα, Χημικός με διδακτορικό από τα 22 του, ο οποίος εργάζεται στο Εγκληματολογικό τμήμα, και που αισθάνεται περισσότερο Αμερικανός παρά Ιάπωνας.

Την επομένη γίνεται η επίθεση στην βάση του Περλ Χάρμπορ, η αναπόφευκτη είσοδος των Η.Π.Α στον Β Παγκόσμιο πόλεμο και το πρώτο από τα άμεσα μέτρα που επιβάλλονται είναι ο εγκλεισμός των κατοίκων Ιαπωνικής καταγωγής στις φυλακές. Ο πολεμικός πυρετός έχει κυριεύσει την πόλη, και αυτό δίνει αφορμή για συμπλοκές μεταξύ συμμοριών, κλοπές χρηματαποστολών, εν ψυχρώ δολοφονίες Ιαπώνων. Η νεαρή διανοούμενη Κέι Λέικ αφού απορρίπτεται λόγω "αριστερού" παρελθόντος από την κατάταξη στον στρατό, ψάχνει αφορμή να εμπλακεί ενεργά στην δράση. Θα γνωρίσει τον Ουίλ Πάρκερ που θα προσπαθήσει να την χρησιμοποιήσει ως "δούρειο ίππο" σε μια φιλοκομμουνιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται υπέρ της ειρήνης στο Λος Άντζελες.
Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι, θα εμπλακούν σε ένα γαϊτανάκι εγκλημάτων, διαπλοκής, εξουσίας, έρωτα για σχεδόν ένα μήνα.

Ο αστυνόμος Ουίλ "ουίσκι" Πάρκερ. Ηθικολόγος, εμμονικός,  αδίστακτος και σκληρός, φανατικά θρησκόληπτος καθολικός, με ένοχο παρελθόν, αλκοολικός και ερωτευμένος με μια κοκκινομάλλα που δεν ξέρει καν ποια είναι (και η οποία φέρει όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της μητέρας του συγγραφέα-άλλη μια εμμονή). Φιλόδοξος και επίμονος, θέλει να γίνει αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες και μετά ίσως κυβερνήτης. Έχει στενούς φίλους αλλά και φανατικούς αντιπάλους. Προσπαθεί χωρίς επιτυχία να καταπολεμήσει τον αλκοολισμό του και βλέπει σιγά σιγά να υποκύπτει στην γοητεία της Κέι Λέικ. Είναι πραγματικός χαρακτήρας και ο Ελρόι τον εμφανίζει και στα μυθιστορήματα «Λος Άντζελες εμπιστευτικό» και «Λευκή Τζαζ».

Η Κέι Λέικ, αδίστακτη, όμορφη και ασυγκράτητη, χωριατοκόριτσο που ήρθε στο Λ.Α. να καταταγεί στον στρατό ή οπουδήποτε φοράνε στολή. Εξάλλου έχει αδυναμία στους ένστολους, στους σκληρούς και αδίστακτους τύπους, στους πυγμάχους και στους ατίθασους σαν κι αυτήν, το δε πραγματικό αντικείμενο του πόθου της είναι ο πυγμάχος Μπάκι Μπλάιχαρτ. Συζεί με τον αστυνόμο Λι Μπλασάρντ, πρώην πυγμάχο που δεν χαρακτηρίζεται από την εξυπνάδα του. Δεν έχουν σχέσεις και εκείνη την πέφτει δεξιά κι αριστερά. Θα γίνει χαφιές του Ουίλ Πάρκερ και σε λίγο θα τον έχει του χεριού της όπως και τον πανέξυπνο χημικό Χιντέο Ασίντα. Εμφανίζεται και στο μυθιστόρημα «Μαύρη Ντάλια».

Ο Χιντέο Ασίντα είναι Ιάπωνας που δουλεύει για το Εγκληματολογικό τμήμα του Λος Άντζελες. Κρυπτομοφυλόφιλος, από μικρός ερωτευμένος με τον πυγμάχο Μπάκι Μπλάιχαρτ. Η ζωή του μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ έχει γίνει κόλαση. Στον δρόμο τον φτύνουν και τον προπηλακίζουν, οι συμπατριώτες του φυλακίζονται και συνειδητοποιεί ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έρχεται και η δική του η σειρά. Αλλά στην Αστυνομία τον εκτιμούν και τον χρειάζονται, είναι ο μόνος που δουλεύει μεθοδικά και με σύστημα. Ταλαντεύεται μεταξύ του Ουίλ Πάρκερ που τον εκτιμάει και τον σέβεται, ενώ τον προστατεύει όπως μπορεί και του Αρχιφύλακα Ντάντλει Σμιθ, που του υπόσχεται ισχυρή προστασία αν πάει με τα δικά του νερά. Εμφανίζεται και στο μυθιστόρημα «Μαύρη Ντάλια» χωρίς μεγάλη σημασία.

Ο Ντάντλει Σμιθ, ο Ιρλανδός καθολικός που ήρθε από το Δουβλίνο στο Λος Άντζελες με βαρύ παρελθόν και ανέβηκε στην ιεραρχία της Αστυνομίας με όπλο του την σκληρότητα αλλά και την καλή αντίληψη των καταστάσεων. Συνεχώς σαλεμένος και άγριος, πορνολάγνος και  διεφθαρμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, αλλά ικανότατος σε ότι αναλαμβάνει. Καταναλώνει μπεζεντρίνες  για να κρατιέται όρθιος, κάνει συμμαχίες με τον υπόκοσμο, τους Κινέζους, την Δημοτική Αρχή, το FBI. Είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ουίλ Πάρκερ για την αρχηγία της Αστυνομίας και θα χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα και κάθε μέσον για να τα καταφέρει. Πανέξυπνος έχει πάντα την πιο γρήγορη λύση για όλα χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες και τους νεκρούς που θα αφήσει πίσω του. Έχει εμμονή με την Μπέτι Ντέηβις με την οποία συνάπτει μια σύντομη ερωτική σχέση που θα τον σημαδέψει.  Ερωτευμένος με την Μπέτι Ντέηβις με την οποία θα έχει ερωτική σχέση. Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι ο Ντάντλει Σμιθ είναι ο πατέρας της Ελίζαμπεθ Σορτ, της περίφημης «Μαύρης Ντάλιας», η οποία στο βιβλίο θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το Λος Άντζελες.


Γύρω από τους κεντρικούς ήρωες του μυθιστορήματος, πραγματικούς και κατασκευασμένους από την πένα του Ellroy, βρίσκουμε δεκάδες χαρακτήρες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην λαβυρινθώδη δομή του μυθιστορήματος. Όλοι στα όρια, σε συνεχή ένταση, , τρελαμένοι και παρανοϊκοί αστυνόμοι με δολοφονικές τάσεις, δημοσιογράφοι που πληρώνονται από τον Χιρστ και κάνουν κάθε είδους διευκολύνσεις, χειρουργοί που κάνουν πειράματα ευγονικής, πολιτικοί που πληρώνουν πόρνες, διεφθαρμένοι και σεξομανείς δημοτικοί άρχοντες και λειτουργοί. Την ίδια ώρα, λαμβάνουν χώρα κατασκευαστικά σχέδια γύρω από τον αυτοκινητόδρομο, προσπάθεια κυριαρχίας στην πόλη, η Κινέζικη μαφία που επιτέλους παίρνει την εκδίκησή της από τους Ιάπωνες, υποβρύχια Ιαπωνικά να πλησιάζουν τις ακτές και άμοιροι ασιάτες να φυλακίζονται ή να δολοφονούνται λόγω καταγωγής.

"Ανάμνηση
Πριν ογδόντα πέντε χρόνια περιπλανήθηκα σε μια πεδιάδα εν μέσω χιονοθύελλας. Το κρύο με μάγευε, τότε και τώρα. Έζησα περισσότερο απ'όσο μου αναλογεί και συνειδητοποιώ ότι φοβάμαι τον θάνατο. Δεν επιθυμώ πλέον τις καταιγίδες όπως κάποτε. Πρέπει να θυμάμαι με ακόμα μεγαλύτερο μένος.
Ήταν μια έξαψη που παραμένει ως σήμερα. Όσο ξαναζώ αυτή την ιστορία, δεν πρόκειται να πεθάνω. Επιστρέφω στο Τότε για να κερδίσω στιγμές στο Τώρα.
Είκοσι τρεις μέρες.
Αιματηρό λιβελογράφημα.
Ένας αστυνομικός χτυπάει την πόρτα μιας νεαρής γυναίκας. Ανεμίζουν σημαίες δολοφόνων. 
Είκοσι τρεις μέρες.
Αυτή η καταιγίδα.
Ανάμνηση."

Ο Ellroy με τη νέα τετραλογία του Λος Άντζελες - την δεύτερη μετά την τόσο επιτυχημένη πρώτη, που περιλαμβάνει, τα εμβληματικά του μυθιστορήματα, "Μαύρη ντάλια", "Το μεγάλο πουθενά", "Λος Άντζελες, εμπιστευτικόν" και "Λευκή τζαζ", κάνει ένα φλας μπακ στον χρόνο και ξεκινάει την δράση την δεκαετία του 1940, τα χρόνια που διαμόρφωσαν κάποιους από τους κεντρικούς χαρακτήρες της πρώτης τετραλογίας. Το "Perfidia" αποτελεί το πρώτο μέρος αυτής της νέας σειράς μυθιστορημάτων και έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους λάτρεις του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, αλλά και για αυτούς που δεν έχουν ξαναδιαβάσει βιβλίο του Ellroy.

Όπως γράφει και ο εξαίρετος μεταφραστής του Ellroy, Ανδρέας Αποστολίδης στο θαυμάσιο επίμετρο που συνοδεύει το βιβλίο, ο συγγραφέας κάνει ένα πείραμα που μοιάζει με τα σύγχρονα τηλεοπτικά εγχειρήματα των δημοφιλών ποιοτικών σειρών, όπως το ασυναγώνιστο "Breaking Bad", όπου ένας από τους πλέον διακριτούς χαρακτήρες, πρωταγωνιστεί σε ένα είδος prequel της σειράς, στο υπέροχο "Better call Saul", έτσι κι εδώ η Κέι Λέικ, ένα διακριτό και σημαντικό πρόσωπο αλλά όχι πρωταγωνίστρια της πρώτης τετραλογίας, αποτελεί στο Perfidia τον συνεκτικό κρίκο μεταξύ των δύο συνεχειών. Η Κέι Λέικ, αγαπημένη ηρωίδα του Ellroy, είναι το άτομο που το ημερολόγιο της διαβάζουμε στο Perfidia, η πρωτοπρόσωπη γραφή της εναλλάσσεται με την τριτοπρόσωπη του υπόλοιπου μυθιστορήματος, η τεχνική του οποίου αναλύεται ενδελεχώς από τον Αποστολίδη στο επίμετρο που αναφέρω παραπάνω.


Ο συγγραφέας δεν αθωώνει, ούτε εξαγνίζει κανέναν από τους ήρωές του. Όλοι αντιφατικοί και ικανοί για αγάπη αλλά και προδοσία, αφοσίωση και σπιουνιά, έγκλημα αλλά και καλοσύνη. Ο Ellroy περιγράφει τα φιλοναζιστικά αισθήματα ενός μεγάλου κομματιού των δυνάμεων ασφαλείας των ΗΠΑ, που δεν εκδηλώθηκαν ποτέ επειδή υπερίσχυσε η αγάπη προς την πατρίδα, τον περίεργο ρόλο της εκκλησίας και του Χόλιγουντ.
Εξαιρετικός στην δημιουργία αγχώδους και ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, ο Ellroy παρασέρνει τον αναγνώστη του σε ένα αλησμόνητο ταξίδι όπου τα συναισθήματα εναλλάσσονται, την βία και την φρίκη διαδέχονται το χιούμορ και η άφθαστη ειρωνεία της αφήγησης, ενώ οι εικόνες που μεταφέρονται είναι ολοζώντανες και ιδιαίτερα θεαματικές.

Είναι όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ένα βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου, όπως σχεδόν όλα τα μυθιστορήματα αυτού του ιδιοφυούς δημιουργού. Εμπεριέχει όλες τις εμμονές του, την Μαύρη ντάλια (παντού και πάντα στα βιβλία του), το δημοφιλές τραγούδι Perfidia (που δίνει και τον τίτλο στο μυθιστόρημα), την οικογένεια Κένεντι με τον νεαρό τότε Τζον να είναι ήδη περιβόητος για την σεξουαλική του μανία, τα σκάνδαλα και τα κουτσομπολιά του Χόλιγουντ που αποτελούν μέρος της μυθολογίας του Λος Άντζελες, την (πολλές φορές ακατανόητη) βία, την μέχρι πορνογραφίας περιγραφή των εγκλημάτων, τις μικρές προτάσεις, τον στακάτο διάλογο, τον ρομαντισμό των σκληρών ανδρών και την έλξη των γυναικών προς αυτούς, τον σεξισμό που είναι διάχυτος και για τον οποίο συνεχώς κατηγορείται ο συγγραφέας, τον έντονο αντικομμουνισμό που είναι κι εδώ έντονος, είναι όμως τέτοια η γοητεία της γραφής του που τα συγχωρείς όλα και αφήνεσαι σε αυτό το εκπληκτικό page-turner που είναι τέτοια η επήρειά του που συνοδεύει ακόμα και τον ύπνο σου.
 29 Comments:


At 16/2/17 23:36, Blogger bhoy

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 

At 17/2/17 00:07, Blogger bhoy

Επομένως,ποιά τετραλoγία να διαβάσει κάποιος αρχάριος;

 

At 17/2/17 15:55, Blogger Librofilo

Την πρώτη. Αρχίστε με το ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ και αν σας αρέσει το στυλ του Ελρόι, διότι είναι πολύ ιδιόμορφο, προχωρήστε στα επόμενα.

 

At 13/3/20 07:47, Blogger Isabella_Williams005

Γεια σε όλους, Ονομάζομαι Isabella Williams από το Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι ενθουσιασμένος και επίσης εδώ για να μοιραστώ τη μαρτυρία μου με τον κόσμο. Πρώτα απ 'όλα θέλω να πω μια μεγάλη ευχαριστία στον DR.MASAKO για να φέρει χαρά και ευτυχία στη ζωή μου, για την αποκατάσταση της σχέσης μου. Ποτέ δεν πίστευα σε κανένα από αυτά τα πράγματα μέχρι να χαλαρώσω το σύζυγό μου πάνω από ένα χρόνο πριν. Όταν σκέφτηκα ότι χάθηκε όλη η ελπίδα, ένας φίλος μου με εισήγαγε στο DR.MASAKO, μια καλαθοσφαίριση και έκανα μια μαγεία αγάπης για μένα, Αφού ακολούθησε τις οδηγίες του, μου είπε ότι θα πάρω τον σύζυγό μου πίσω Τρεις μέρες μετά τη μαγική εκκαθάριση. Τέσσερις μέρες αργότερα, ένας παράξενος αριθμός μου τηλεφώνησε, ήμουν συγκλονισμένος να ακούσω τη φωνή, ήταν ο σύζυγός μου που δεν μου τηλεφώνησε για περισσότερο από 1 χρόνο, Με παρακάλεσε να τον συγχωρήσω για όλα όσα έκανε σε μένα και τα παιδιά και είπε θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. DR.MASAKO, Αποκατέστησε την ευτυχία μου επιτέλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω στον κόσμο επειδή είμαι ζωντανή μαρτυρία. Έχετε έναν φίλο ή μια οικογένεια που είναι άρρωστος; Είστε παντρεμένος χωρίς παιδί; Αν θέλετε να προωθήσετε στο γραφείο σας, αγάπη για να φέρει τον εραστή σας, τον φίλο σας, τη φίλη σας, τον πρώην σύζυγό σας, την τύχη τυχερών παιχνιδιών, την πλούσια ζωή ξόρκι, Αν θέλετε να είστε διάσημοι, Πολιτική ορθογραφία, Προστασία, χρήματα και εργασία ξόρκι. Παρακάτω είναι η διεύθυνσή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επικοινωνήστε μαζί του για οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκεστε. Είμαι μάρτυρας και θέλω να σωθούν και οι άνθρωποι. επικοινωνήστε μαζί του τώρα (email: masako.thetempleoflight027@gmail.com) Whats-app +2348137371314

 

At 30/4/20 21:53, Blogger Chief Eli Mark

Αυτή είναι η μαρτυρία μου για το καλό έργο του αρχηγού Eli Dodoru που με βοηθάει .... Είμαι η Ann Earnis από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. με τη βοήθεια αυτού του ξόρκι, ο σύζυγός μου που με άφησε τα τελευταία 3 χρόνια επέστρεψε, τελικά συνάντησα αυτόν τον άνδρα σε μια ιστοσελίδα ιστολογίου από έναν από έναν πελάτη για βοήθεια, του εξήγησα τα πάντα και μου είπε για ένα ξόρκι ξόρκι για το οποίο ήξερε και μου έδωσε το whatsapp του για να γράψω στον ξόρκι για να του πει τα προβλήματά μου. Σε μόλις 2 εβδομάδες, ο σύζυγός μου επέστρεψε σε μένα. Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω σε αυτόν τον αληθινό και ειλικρινή ορθογράφο, κύριε όλα όσα μου είπατε ότι έχουν γίνει και σας ευχαριστώ κύριε. Παρακαλώ, θέλω να πω σε όλους όσους αναζητούν οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημά τους, να συμβουλεύονται ευγενικά αυτόν τον ξόρκι, είναι αληθινός, είναι ισχυρός και ό, τι λέει ο ορθοστάτης είναι αυτό που θα συμβεί, γιατί όλα όσα μου είπε ο ορθοστάτης ήρθε να περάσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο: whatsapp +2349015088017

 

At 1/5/20 03:25, Blogger Chief Eli Mark

Αυτή είναι η μαρτυρία μου για την καλή δουλειά του Αρχηγού Eli Dodoru που με βοηθά .... Είμαι η Ann Earnis από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. με τη βοήθεια αυτού του ξόρκι, ο σύζυγός μου που με άφησε τα τελευταία 3 χρόνια επέστρεψε, τελικά συνάντησα αυτόν τον άνδρα σε μια ιστοσελίδα ιστολογίου από έναν από έναν πελάτη για βοήθεια, του εξήγησα τα πάντα και μου είπε για ένα ξόρκι ξόρκι για το οποίο ήξερε και μου έδωσε το whatsapp του για να γράψω στον ξόρκι για να του πει τα προβλήματά μου. Σε μόλις 2 εβδομάδες, ο σύζυγός μου επέστρεψε σε μένα. Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω σε αυτόν τον αληθινό και ειλικρινή ορθογράφο, κύριε όλα όσα μου είπατε ότι έχουν γίνει και σας ευχαριστώ κύριε. Παρακαλώ, θέλω να πω σε όλους όσους αναζητούν οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημά τους, να συμβουλεύονται ευγενικά αυτόν τον ξόρκι, είναι αληθινός, είναι ισχυρός και ό, τι λέει ο ορθοστάτης είναι αυτό που θα συμβεί, γιατί όλα όσα μου είπε ο ορθοστάτης ήρθε να περάσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο: whatsapp +2349015088017

 

At 1/5/20 03:25, Blogger Chief Eli Mark

Αυτή είναι η μαρτυρία μου για την καλή δουλειά του Αρχηγού Eli Dodoru που με βοηθά .... Είμαι η Ann Earnis από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. με τη βοήθεια αυτού του ξόρκι, ο σύζυγός μου που με άφησε τα τελευταία 3 χρόνια επέστρεψε, τελικά συνάντησα αυτόν τον άνδρα σε μια ιστοσελίδα ιστολογίου από έναν από έναν πελάτη για βοήθεια, του εξήγησα τα πάντα και μου είπε για ένα ξόρκι ξόρκι για το οποίο ήξερε και μου έδωσε το whatsapp του για να γράψω στον ξόρκι για να του πει τα προβλήματά μου. Σε μόλις 2 εβδομάδες, ο σύζυγός μου επέστρεψε σε μένα. Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω σε αυτόν τον αληθινό και ειλικρινή ορθογράφο, κύριε όλα όσα μου είπατε ότι έχουν γίνει και σας ευχαριστώ κύριε. Παρακαλώ, θέλω να πω σε όλους όσους αναζητούν οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημά τους, να συμβουλεύονται ευγενικά αυτόν τον ξόρκι, είναι αληθινός, είναι ισχυρός και ό, τι λέει ο ορθοστάτης είναι αυτό που θα συμβεί, γιατί όλα όσα μου είπε ο ορθοστάτης ήρθε να περάσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο: whatsapp +2349015088017

 

At 4/8/20 16:42, Blogger Päivi Katja

Mieheni huijasi ystäväni kanssa, hän muutti toisen naisen kanssa. Mieheni, joka ei nyt pystynyt toimeen ilman minua, ei halua nähdä minua. Olen niin onnellinen, että sain rakkaan aviomieheni takaisin sen jälkeen, kun väärennetty loitsunharjoittaja huijasi minua kahdesti, mutta kiitän Jumalaa siitä, että tohtori Lomi auttoi tuomaan mieheni takaisin viipymättä ilman minkäänlaista huijaustoimintaa. yhteyttä tähän Jumala lähetti oikoluvun sähköpostiinsa; LOMIULTIMATETEMPLE@GMAIL.COM, lupaan, että hän auttaa sinua ratkaisemaan suhteesi ongelman, hänen sanansa ovat SURE.

 

At 1/5/21 22:38, Blogger Unknown

Καλημέρα φίλοι, θέλω να συστήσω έναν άνδρα που είναι πλούσιος ευλογημένος από τους προγόνους του με τη δύναμη να επιλύει τη διαμάχη σε μια σχέση και άλλα προβλήματα της ζωής, του συστήθηκα από έναν στενό φίλο που επίσης επωφελήθηκε από την υπηρεσία του, με τη βοήθεια του Ο Δρ Ajayi, ο φίλος μου μου είπε ότι έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας, είχα προβλήματα στο γάμο μου και ήθελα τη γυναίκα μου να επιστρέψει στο σπίτι, γιατί μου λείπει πολύ μετά από 3 μήνες χωρισμού, γι 'αυτό χρησιμοποίησα τη βοήθεια του Δρ Ajayi και ειλικρινά ο Δρ Ajayi με εξέπληξε με υπέροχη δουλειά, γιατί καθώς το γράφω αυτό, η γυναίκα μου είναι πίσω στο σπίτι και έχουμε μια υπέροχη ερωτική ζωή, μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθεια του Δρ Ajayi επικοινωνώντας μαζί του στο Viber / Whatsapp: +2347084887094 ή Email: drajayi1990@gmail.com και είμαι βέβαιος ότι θα σας βοηθήσει στη σχέση ή στο γάμο σας.

 

At 9/5/21 13:40, Blogger Unknown

Ευχαριστώ, Δρ Ajayi, ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι και είμαι πολύ χαρούμενος που ενημερώνω τον κόσμο ότι ο Δρ Ajayi είναι ένας πραγματικός και γνήσιος πνευματικός άνθρωπος. Ο σύζυγός μου έφυγε από το σπίτι μετά το διαζύγιό μας και μείναμε χώρια για 3 χρόνια, αλλά τον αγαπώ ακόμα, έτσι χρησιμοποίησα τον Δρ Ajayi για να κάνω ένα ξόρκι αγάπης για να επιστρέψουμε και μέσα σε μια εβδομάδα από το ξόρκι άρχισα να βλέπω αλλαγές, για την πρώτη σε τρία χρόνια ο σύζυγός μου με τηλεφώνησε και ζήτησε συμφιλίωση και έκτοτε ζούμε ευτυχισμένοι μαζί. Επικοινωνήστε με τον Δρ Ajayi στο Viber Ή WhatsApp: +2347084887094 ή στείλτε του μέσω email: drajayi1990@gmail.com Πιστεύω ότι θα ξαναδώσει το χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

 

At 13/5/21 06:17, Blogger Bojana Vitaly

Γεια σε όλους θέλω να μαρτυρήσω τον μεγάλο και ισχυρό ξόρκι που ονομάζεται DR WALE, ο οποίος επέστρεψε τον πρώην μου που με άφησε και αρραβωνιάστηκε με ένα άλλο κορίτσι, Εμείς όπου είμαστε χαρούμενοι μαζί όταν ξαφνικά μόλις αλλάξει, με καλούσε κάθε πρωί και βράδυ πριν πάτε για ύπνο, αλλά όλα αυτά σταμάτησαν χωρίς καλό λόγο. οποτεδήποτε τον λέω ότι μου φωνάζει και μου είπε ότι δεν ήθελε να έχει τίποτα να με κάνει πια, ήμουν τόσο λυπημένος και μπερδεμένος που δεν ήξερα τι να κάνω τότε πήγα στο διαδίκτυο για να αναζητήσω πώς να επιστρέψω το δικό μου πρώην τότε βρήκα ένα άρθρο όπου κάποιος μιλούσε για το πώς η μεγάλη και ισχυρή DR WALE τη βοήθησε και άφησε τον αριθμό WhatsApp του +2347054019402 το πήρα και ήρθα σε επαφή μαζί του. του είπα το πρόβλημά μου, χαμογέλασε μόνο και μου είπε να χαλαρώσω όλα θα είναι εντάξει, έκανα ό, τι μου ζήτησε να κάνω και με διαβεβαίωσε ότι μετά από 48 ώρες ο πρώην μου θα επιστρέψει, Με μεγαλύτερη έκπληξη τρεις μέρες αργότερα επέστρεψε ο φίλος μου γονατίζοντας και ικετεύοντας να τον δεχτώ πίσω τώρα είμαστε τόσο χαρούμενοι μαζί. Το DR WALE μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε μαζί του στο WhatsApp / Viber: +2347054019402 Ή drwalespellhome@gmail.com

 

At 5/6/21 18:12, Blogger Rayana Kuat

Αυτή είναι μια μαρτυρία που θα πω σε όλους να ακούσουν. έχω παντρευτεί για τέσσερα χρόνια και στο πέμπτο έτος του γάμου μου, μια άλλη γυναίκα είχε ένα ξόρκι για να πάρει τον εραστή μου μακριά μου και ο σύζυγός μου άφησε εμένα και τα παιδιά και έχουμε υποφέρει για δύο χρόνια έως ότου εννοούσα μια θέση όπου αυτό ο άντρας DR WALE βοήθησε κάποιον και αποφάσισα να του δώσω μια προσπάθεια να με βοηθήσει να φέρω την αγάπη μου Ο σύζυγός μου και να με πιστέψω, απλώς στέλνω την εικόνα μου σε αυτόν και τη φωτογραφία του συζύγου μου και μετά από 48 ώρες όπως μου είπε, είδα ένα το αυτοκίνητο μπήκε στο σπίτι και να δούμε ότι ήταν ο σύζυγός μου και αυτός ήρθε σε εμένα και τα παιδιά και γι 'αυτό χαίρομαι να κάνω τον καθένα σας παρόμοιο με το να συναντηθείτε με αυτόν τον άνδρα και να έχετε τον εραστή σας πίσω στον εαυτό σας. Επικοινωνήστε με το WhatsApp / Viber του +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 9/6/21 14:04, Blogger Aizere Bartolo

Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που είπαν: «Δεν θα καλέσω ποτέ έναν ψυχικό ή μάγο ή οτιδήποτε άλλο» για να με βοηθήσει με τα προβλήματά μου - τουλάχιστον από όλα τα ερωτικά μου προβλήματα, αλλά έφτασα στο σημείο όπου ήξερα ότι χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση, και χαίρομαι που βρήκα αυτόν τον άντρα που ονομάζεται DR WALE. Όταν σχεδόν έχασα τον σύζυγό μου σε έναν από τους ανόητους αγώνες μας (διαλύθηκε μαζί μου), νόμιζα ότι είχα χάσει τα πάντα. Κλαίω όλη μέρα και νομίζω ότι δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ ξανά. Διάβασα τόσες πολλές μαρτυρίες για το ξόρκι αγάπης του DR WALE, πώς βοηθάει να επαναφέρει τον πρώην εραστή του. Τον έστειλα γρήγορα μέσω email. και επίσης να επιστρέψω τον άντρα μου με το ξόρκι του. Και όταν ήμουν στην πιο απελπισμένη μου, δεν με εκμεταλλεύτηκε. Εκτελέσατε μια πολύ καλή υπηρεσία για ένα άτομο που έχει πραγματική ανάγκη. Δεν ξέρω πώς το κάνατε ή πώς λειτουργεί αυτή η μαγεία, αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι λειτουργεί! ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε ευτυχώς πίσω μαζί, και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες στον DR WALE. για κάθε είδους βοήθεια είναι πολύ ικανό και αξιόπιστο για βοήθεια WhatsApp / Viber +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 16/6/21 05:23, Blogger uk

I am out today to let the world know about this great man from Africa he is
a good man and his spell work 💯 % according to your heart desire contacts
him today and get your problem Solved because when I contacted him I
thought it won't work but at last am with my husband today and with my kids
all thanks to Dr Okosun you are indeed a great man God bless you' you can
contact him via what's app +2348133974847 or
Okosunspelltemple33@gmail.com

 

At 30/7/21 21:41, Blogger Khalisa Ivanova

Η διάλυση είναι επώδυνη, μερικές φορές προσποιούμαστε ότι είμαστε καλά αλλά δεν είμαστε, αγωνιζόμαστε για να πάρουμε αυτό που αγαπάμε πίσω αγωνίζεται επίσης για να πάρει πίσω τη χαρά και την ευτυχία μας. Αφού ο φίλος μου ενός έτους χώρισε μαζί μου, δεν μπορούσα να μιλήσω σχεδόν χωρίς να κλάψω. Ένιωσα τυφλή και δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα αν μπορούσα να τον πάρω πίσω και το άγχος ήταν αφόρητο. Κοίταξα στο Διαδίκτυο και αφού διάβασα αμέτρητα άρθρα και ιστότοπους σχετικά με ξόρκια, συνάντησα το DR WALE WhatsApp / Viber +2347054019402. Ήθελα να επιστρέψουμε τη σχέση μας και ο DR WALE με εγγυήθηκε ότι ο φίλος μου θα επιστρέψει σε μένα. Ακολούθησα λοιπόν τις οδηγίες και τα σχέδια που έθεσε ο DR WALE για μένα και μέσα σε λίγες μέρες, ήμασταν ξανά μαζί και έτσι ερωτευτήκαμε! Ξέρω ότι δεν συμβαίνει πάντα τόσο γρήγορα, αλλά ο DR WALE είπε ότι τα ξόρκια είναι αποτελεσματικά και το έκανε! Είμαι τόσο ευγνώμων και μπορώ να πω τολμηρά ότι αν έχετε διαλυθεί και θέλετε να επαναφέρετε αυτό το άτομο, επικοινωνήστε μαζί του γιατί ο DR WALE είναι ένας ΘΕΟΣ στη Γη και ειδικεύεται επίσης σε ξόρκια για να μείνετε έγκυος για ο σύντροφός σας, για να θεραπευτεί από ασθένειες ή ασθένειες, για να κερδίσει λαχείο κ.λπ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς με βοήθησε. Στείλτε το τώρα μέσω email μέσω: drwalespellhome@gmail.com

 

At 2/8/21 22:20, Blogger Quinn Markov

ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΛΑΣΤΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ WALE WHATSAPP/VIBER +2347054019402
Γεια σας, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να ευχαριστήσω τον DR WALE επειδή έφερε πίσω τον πρώην σύζυγό μου. ο άντρας μου με εγκατέλειψε για την πρώην φίλη του που είχε πριν με παντρευτεί είναι μια δύσκολη κατάσταση για μένα που πήρα τηλέφωνο και τον παρακαλούσα να επιστρέψει αρνήθηκε είπε ότι δεν με αγαπάει πια προσπάθησα με κάθε δυνατό τρόπο για να τον πάρω πίσω μάταια το είπα στη φίλη μου και μου έδωσε επαφή με το DR WALE WhatsApp, του έκανα WhatsApp στο: +2347054019402 και του είπα το πρόβλημά μου και μου είπε τι να κάνω και έκανα όλα όσα μου ζήτησε επίσης να κάνω. και έκανε ένα ξόρκι αγάπης που έφερε πίσω τον άντρα μου μέσα σε λίγες μέρες. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να ξαναβρεθείτε μαζί με τον πρώην σας, στείλτε email στο DR WALE στο WhatsApp/Viber: +2347054019402 dr drwalespellhome@gmail.com

 

At 6/8/21 12:52, Blogger Fridolina Rolfoe

Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα έναν άντρα σαν τον DR WALE, τόσο υπέροχο. περνούσα φρικτά στο γάμο μου, νόμιζα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει γιατί τίποτα δεν κινούταν πια στη ζωή μου, ο γάμος μου δεν είναι σταθερός, επίσης τα πράγματα δεν πηγαίνουν ομαλά στον χώρο εργασίας μου. ο σύζυγός μου βασάνιζε τη ζωή μου, μετέφερε κάθε είδους γυναίκες που τις έβγαζαν στο γαμήλιο σπίτι μας, ήμουν πραγματικά μπερδεμένος με τη ζωή μου, απλώς νιώθω ότι μου αφαιρεί τη ζωή. αλλά όλα αλλάζουν για τα καλά όταν γνώρισα τον DR WALE, του είπα για τη συμπεριφορά του συζύγου μου και πώς με αντιμετώπιζε ο DR WALE μου ζήτησε να μην κλαίω άλλο ότι όλα θα πάνε καλά. Ο DR WALE μου είπε πράγματα που έπρεπε να κάνω και έκανα ανάλογα, μου ζήτησε να τα κάνω. πλήρωσα για όλα τα αντικείμενα που χρειάζονταν για να θεραπεύσει τη γοητεία που κάνει τον άντρα μου να συμπεριφέρεται άσχημα απέναντί ​​μου. αφού πλήρωσα για αυτά τα είδη, ο DR WALE έκανε μια δουλειά για μένα. Καθώς διαβάζετε αυτό τώρα, ο σύζυγός μου φέρεται καλά και εγώ και τα παιδιά στο σπίτι. Όλα χάρη στο DR WALE. μπορείτε να φτάσετε στο DR WALE στο WhatsApp/Viber: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 8/8/21 02:04, Blogger Kosovare Asllan

Είμαι τόσο ευγνώμων στον DR WALE. Για πάνω από πέντε χρόνια σχέσης, ένα πρωί είχα προβλήματα με τον σύντροφό μου και αυτός με χώρισε, ήμουν τόσο συντετριμμένος στο σημείο σχεδόν να αφαιρέσω τη ζωή μου, μέχρι που γνώρισα τον Δρ Γουέιλ, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι όλα θα ήταν μια χαρά. είπε πράγματα που έπρεπε να κάνω και τα οποία έκανα και ακολούθησε όλες τις οδηγίες που μου έδωσε. Και προς τη μεγαλύτερη έκπληξή μου μετά από μια εβδομάδα συνεργασίας μαζί του. Η αγάπη της ζωής μου επέστρεψε και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Επικοινωνήστε μαζί του εάν χρειάζεστε βοήθεια. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402

 

At 11/8/21 01:02, Blogger Hayley Yallop

ΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ DR WALE
Ποτέ δεν πίστευα ότι θα χαμογελάσω ξανά, ο σύζυγός μου με άφησε με δύο παιδιά για ένα χρόνο. Όλες οι προσπάθειες για να τον επαναφέρω απέτυχαν, σκέφτηκα ότι δεν θα τον ξαναδώ, μέχρι που γνώρισα μια κυρία που ονομάζεται Hanna και μου είπε για ορθογραφικός κάτοχος DR WALE, Μου έδωσε τον αριθμό WhatsApp +2347054019402 και επικοινώνησα μαζί του και με διαβεβαίωσε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες ο σύζυγός μου θα επιστρέψει κοντά μου. οι διάβολοι δουλεύουν, οπότε είμαι ακόμα έκπληκτος για αυτό το θαύμα, δεν μπορούσα να συλλάβω, αλλά μόλις έγινε το ξόρκι, έμεινα έγκυος και γέννησα το τρίτο μου παιδί, αν χρειάζεστε βοήθεια από αυτόν, μπορείτε να επικοινωνήσετε τον μέσω: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 13/8/21 17:14, Blogger Bojana Vitaly

Αυτό πραγματικά λειτούργησε και είμαι περήφανος που το μαρτυρώ. Είδα μια ανάρτηση για το πώς μια κυρία πήρε τον άντρα της πίσω μέσω του DR WALE που την βοήθησε να πάρει πίσω τον πρώην σύζυγό της. Η σχέση μου κατέρρευσε για δύο καλές χρονιές και μερικούς μήνες. Αν και πίστευα στην πνευματική προσευχή από τότε που ήμουν παιδί, τον δοκίμασα απρόθυμα γιατί ήμουν απελπισμένος, αλλά προς τη μεγαλύτερη έκπληξή μου ο DR WALE με βοήθησε να φέρω πίσω τον άντρα μου και τώρα η σχέση μου είναι τέλεια όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί. Η μόνιμη επαναφορά του πρώην σου όχι μόνο φέρνει πίσω κάποιον που αγαπάς, αλλά θα αναζωπυρώσει και πάλι τα συναισθήματα των ερωτευμένων σου για να είσαι όσο το δυνατόν πιο χαρούμενος με αυτό το άτομο. Ο άντρας μου με αντιμετωπίζει τώρα σαν βασίλισσα και πάντα λέει ότι με αγαπάει όλη την ώρα. Αν περνάτε δυσκολίες στη σχέση σας και χρειάζεστε επειγόντως βοήθεια. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 17/8/21 14:29, Blogger Daria Emelyanov

Είμαι τόσο ευγνώμων στον DR WALE, που έφερε τον άντρα μου που με άφησε για άλλη γυναίκα, εκείνη τη στιγμή που ο σύζυγός μου με εγκατέλειψε νόμιζα ότι έχασα τα πάντα μέχρι που ένας φίλος μου μου έδωσε DR WALE, επαφή WhatsApp, του έστειλα μήνυμα και του είπα τον πόνο που περνούσα, έτσι μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά, αν έχω πίστη και πιστεύω σε αυτόν ότι το ξόρκι σίγουρα θα λειτουργήσει για μένα και ο σύζυγός μου σίγουρα θα επιστρέψει στο σπίτι και μου είπε τι να κάνω κάντε, έτσι αυτά έγιναν μέσα σε λίγες μέρες, αργότερα ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι παρακαλώντας για τη συγχώρησή μου, είμαι τόσο χαρούμενος και ευγνώμων στο DR WALE, αν χρειάζεστε βοήθεια DR WALE μπορείτε να τον σταθεροποιήσετε στο: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 OR email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 20/8/21 17:23, Blogger Elena Cioina

Είμαι εδώ για να μοιραστώ μια μαρτυρία για το πώς με βοήθησε ο DR WALE. Μετά από δύο χρόνια σχέσης με τον φίλο μου, άλλαξε ξαφνικά και σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί μου τακτικά, έβρισκε δικαιολογίες για να μην με βλέπει συνέχεια. Σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις μου και στα sms μου και σταμάτησε να με βλέπει τακτικά. Στη συνέχεια άρχισα να τον πιάνω με διαφορετικά κορίτσια αρκετές φορές, αλλά κάθε φορά έλεγε ότι με αγαπά και ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να σκεφτεί τη σχέση μας. Αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι, έτσι αποφάσισα να συνδεθώ στο διαδίκτυο και είδα τόσες πολλές καλές κουβέντες για αυτόν τον ξόρκι που ονομάζεται DR WALE και επικοινωνώ μαζί του και του εξηγώ τα προβλήματά μου. Έκανε ένα ξόρκι αγάπης για μένα που χρησιμοποιώ, και μέσα σε λίγες μέρες ο φίλος μου επέστρεψε και άρχισε να επικοινωνεί μαζί μου τακτικά και μετακομίσαμε μαζί μετά από μερικούς μήνες και ήταν πιο ανοιχτός σε μένα από πριν και άρχισε να περνά περισσότερο χρόνο με εμένα από τους φίλους του. Τελικά παντρευτήκαμε και τώρα είμαστε παντρεμένοι ευτυχώς για 3 χρόνια με έναν γιο. Από τότε που με βοήθησε η DR WALE, ο σύντροφός μου είναι πολύ σταθερός, πιστός και πιο κοντά μου από πριν. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με αυτόν τον καταγραφέα ορθογραφίας και να διορθώσετε τη σχέση σας. Επικοινωνία: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 24/8/21 22:41, Blogger Barunka Maarten

Μοιράζομαι αυτή τη μαρτυρία σε συντρόφους που υποφέρουν στις σχέσεις τους επειδή υπάρχει μια διαρκής λύση. Ο άντρας μου άφησε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μας για άλλη γυναίκα για δύο χρόνια. Προσπάθησα να είμαι δυνατή μόνο για τα παιδιά μου, αλλά δεν μπορούσα να ελέγξω τους πόνους που βασανίζουν την καρδιά μου. Πληγώθηκα και μπερδεύτηκα. Χρειαζόμουν βοήθεια, οπότε έκανα μια έρευνα στο Διαδίκτυο και συνάντησα έναν ιστότοπο όπου είδα ότι ο DR WALE ήταν ένας ορθογράφος, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψουν πολλοί εραστές μέσα σε λίγες ώρες, επικοινώνησα μαζί του και έκανε ειδική προσευχή και ξόρκια για μου. Προς έκπληξή μου, μετά από λίγες μέρες, ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι. Έτσι ξαναενωθήκαμε και υπήρχε πολλή αγάπη, χαρά και ειρήνη στην οικογένεια. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον DR WALE, έναν ισχυρό ορθογραφικό για λύσεις στην επαφή του. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 2/9/21 01:31, Blogger Louka Katseli

Έχετε μια παρεξήγηση με τον εραστή σας που οδήγησε σε χωρισμό και προσπαθήσατε να συμφιλιωθείτε μαζί του αλλά αυτός/αυτή δεν σας δίνει θετική απάντηση και αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας και χρειάζεστε μια γρήγορη λύση , επικοινώνησε σήμερα με το DR WALE και φρόντισε η ερωτική σου ζωή να επιστρέψει για το καλύτερο με τον πρώην σου, ο DR WALE με βοήθησε να αποκαταστήσω την ειρήνη στο σπίτι μου επειδή ο σύζυγός μου με εγκατέλειψε για δέκα μήνες και έζησε με άλλη γυναίκα και δεν ήθελε ποτέ επέστρεψε στο σπίτι, αλλά με τη βοήθεια του ξόρκι DR WALE επέστρεψε στο σπίτι μετά από μερικές ημέρες αφού έγινε ένα ισχυρό ξόρκι αποκατάστασης από τον DR WALE. Έτσι, εάν χρειάζεστε μια γρήγορη λύση στη σχέση σας ή στο γάμο σας με τη βοήθεια ενός ορθολογιστή, επικοινωνήστε τώρα με το DR WALE στο: WhatsApp/ Viber/: +2347054019402 Email Email: drwalespellhome@gmail.com Μπορεί επίσης να εκτελέσει το ακόλουθο ξόρκι κάτω από 1 . Λοταρία ξόρκι 2 Καλή τύχη ξόρκι 3. Ξόρκι για να κερδίσετε την υπόθεση στο δικαστήριο 4. ξόρκι εγκυμοσύνης κλπ.

 

At 4/9/21 19:27, Blogger Gianna Daskalaki

Γεια σας, Έχετε προβλήματα στην επιχείρησή σας, Γάμος, Έχετε προκλήσεις υγείας που φαίνονται αδύνατες; Wasμουν ακριβώς όπως εσείς που μπερδευτήκατε πολύ για τη ζωή, αλλά εδώ είμαι πανηγυρισμένος, ο γάμος και η επιχείρησή μου είναι επιτυχημένοι και η υγεία μου είναι σε καλή κατάσταση. Δεν υπάρχει τίποτα που κάνω που δεν ευημερεί. Επικοινωνήστε με τον DR WALE που έχει λύση σε όλα τα πνευματικά και ιατρικά προβλήματα. Μπορεί να σε θεραπεύσει από οποιαδήποτε ασθένεια και να σπάσει κάθε ξόρκι.
Επικοινωνήστε με τον Πνευματικό με τις παρακάτω πληροφορίες: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402
E-mail: drwalespellhome@gmail.com

 

At 7/9/21 09:36, Blogger Harper Azarov

Μοιράζομαι αυτή τη μαρτυρία σε συνεργάτες που υποφέρουν στις σχέσεις τους γιατί υπάρχει μια διαρκής λύση. Ο άντρας μου άφησε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μας για μια άλλη γυναίκα για πέντε χρόνια. Προσπάθησα να είμαι δυνατή μόνο για τα παιδιά μου, αλλά δεν μπορούσα να ελέγξω τους πόνους που βασανίζουν την καρδιά μου. Πληγώθηκα και μπερδεύτηκα. Χρειαζόμουν βοήθεια, οπότε έκανα μια έρευνα στο Διαδίκτυο και βρήκα έναν ιστότοπο όπου είδα πώς το DR WALE βοήθησε πολλούς ανθρώπους να φέρουν πίσω τους πρώην εραστές τους. Επικοινώνησα μαζί του και μου έκανε μια ειδική τελετουργική προσευχή και ξόρκια για μένα. Πολύ εκπλήξεις μου, μετά από μερικές μέρες, ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι. Έτσι ξαναενωθήκαμε και υπήρχε πολλή αγάπη, χαρά και ειρήνη στην οικογένεια. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τη DR WALE έναν ισχυρό ορθογραφικό για λύσεις στο WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 11/9/21 06:39, Blogger Rayana Kuat

ΠΩΣ Ο DR ​​WALE ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΛΟΥΡΟΣ.
Γεια σας όμορφοι άνθρωποι που διαβάζουν αυτή τη μαρτυρία, ήξερα ότι μερικοί από εσάς αντιμετωπίζετε αυτή τη δυσκολία που πέρασα πριν από μερικά χρόνια. επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας είμαι ευγνώμων και ευγνώμων που γνώρισα τον Δρ WALE ο οποίος μετέτρεψε τις λύπες μας σε ευτυχία. ο σύζυγός μου είναι επιχειρηματίας, επειδή η επιχείρησή του δεν πάει καλά, έχει σχεδιάσει γι 'αυτόν, άρχισε να επηρεάζει τον γάμο μας, ο σύζυγός μου δεν ήταν ο ίδιος επειδή επένδυσε τα χρήματά του σε BITCOIN/BINARY, οπότε το εμπόριο δεν πήγαινε καλά, χάσει ό, τι επένδυσε σε BITCOIN/BINARY, εξαιτίας αυτού σκοπεύει να τερματίσει τον γάμο μας, αλλά δεν θέλω να χάσω τον άντρα μου, οπότε μοιράζομαι και εγώ τον δύσκολο χρόνο μου με έναν φίλο που μου είπε για το DR WALE είπε ότι το DR WALE ήταν αυτή που τη βοήθησε να φτιάξει τον γάμο της όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εκείνη και τον σύζυγό της. από εκεί πήρα την επαφή με το DR WALE και επικοινώνησα με τον DR WALE, είπα στο DR WALE όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι μου, του είπα για τον γάμο μου και την επιχείρηση του συζύγου μου. Ο DR WALE μου είπε πράγματα που πρέπει να κάνω, από τα οποία τα έκανα, μου έδωσε οδηγίες. πληρώνω όλα όσα μου ζήτησαν να πληρώσω. από εκεί και πέρα ​​άρχισα να βλέπω καλά αποτελέσματα στο γάμο μας. Ο DR WALE συνέδεσε επίσης τον σύζυγό μου έναν καλό BITCOIN/BINARY TRADER. έχει γράψει είμαστε τώρα ευτυχισμένοι μαζί και η επιχείρηση του συζύγου μου ανθίζει. όλα χάρη στο DR WALE. Μπορείτε να φτάσετε στο DR WALE στο: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 16/9/21 20:32, Blogger Aizere Bartolo

Ποτέ δεν έχω δώσει μια τέτοια μαρτυρία στο παρελθόν, αλλά για οποιονδήποτε αμφιβολία, επιτρέψτε μου να σας πω ότι το DR WALE είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Το έργο, ο χρόνος και οι συμβουλές του είναι ανεκτίμητες. Μακάρι να τον είχα βρει νωρίτερα στη ζωή μου !! Επικοινώνησα με τον DR WALE σχετικά με μια χαμένη αγάπη. Wasμουν σχεδόν χάλια και πρόθυμος να δοκιμάσω τα πάντα για να επιστρέψω αυτόν τον άνθρωπο. Μετά την αρχική μου διαβούλευση με τον DR WALE, προχώρησα με τη δουλειά που μου συνέστησε. Παρόλο που ήταν πολύ άμεσος λέγοντας ότι οι πιθανότητες συμφιλίωσης ήταν πολύ μικρές, ένιωσα ότι έπρεπε τουλάχιστον να προσπαθήσω και άξιζε το κόστος για τις υπηρεσίες του. Έμεινε μαζί μου σε κάθε μου βήμα, κάθε φορά που είχα μια ερώτηση ή ανησυχία, απάντησε πίσω στο WhatsApp μου. Η δουλειά που κάναμε ήταν να θεραπεύσω τον εαυτό μου και όχι τόσο εστιασμένη σε αυτόν, που τώρα εκ των υστέρων, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. DR WALE WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 Email email: drwalespellhome@gmail.com

 

At 21/9/21 03:33, Blogger Medina Ivan

Αυτή είναι μια μαρτυρία που θα πω σε όλους για να την ακούσουν. Είμαι παντρεμένος τέσσερα τέσσερα χρόνια και στο πέμπτο έτος του γάμου μου, μια άλλη γυναίκα είχε ένα ξόρκι για να πάρει τον αγαπημένο μου μακριά από μένα και ο σύζυγός μου άφησε εμένα και τα παιδιά και έχουμε υποφέρει για δύο χρόνια μέχρι να εννοούσα μια θέση όπου αυτό Ο άνθρωπος DR WALE βοήθησε κάποιον και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του για βοήθεια, ώστε να με βοηθήσει να φέρω τον άντρα μου στο σπίτι και πιστέψτε με, απλώς στέλνω τη φωτογραφία μου σε αυτόν και του συζύγου μου και μετά από μερικές εβδομάδες όπως μου είπε, είδα ένα αυτοκίνητο να μπήκε στο σπίτι και ιδού ότι ήταν ο άντρας μου και είχε έρθει σε μένα και στα παιδιά και γι 'αυτό είμαι ευτυχής να κάνω κάθε έναν από εσάς σε παρόμοια κατάσταση να συναντηθεί με αυτόν τον άντρα και να επιστρέψει τον αγαπημένο σας τον εαυτό σας WhatsApp/Viber: +2347054019402 email email: drwalespellhome@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

~ back home