Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013
posted by Librofilo at Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013 | Permalink
BOOKTALKS - Βιβλιοπωλείο / Καφέ
Σήμερα άνοιξε ένα καινούργιο βιβλιοπωλείο - καφέ, στο Παλαιό Φάληρο. Δημιουργοί του είναι, ο υποφαινόμενος (truly yours) και η καλή φίλη (και πλέον συνεργάτης) Κατερίνα Μαλακατέ που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια το δημοφιλέστατο βιβλιοφιλικό blog "Diavazontas". Το όνομα του: BOOKTALKS.

Η ιδέα υπήρχε αρκετά χρόνια στο μυαλό μου, αλλά όλο και κάπου σκόνταφτε σε υποκειμενικές ή αντικειμενικές δυσκολίες. Όταν πλέον είχα απελπιστεί, μια τυχαία συζήτηση με την (από πολλά χρόνια διαδικτυακή φίλη) Κατερίνα, και η κοινή μας παραδοχή ότι αυτή η ένταση της βιβλιοφιλίας που μας διακατέχει έπρεπε επιτέλους να εκφραστεί, συνετέλεσε στο να πάρουμε την απόφαση για την δημιουργία του BOOKTALKS.



Μας πήρε αρκετούς μήνες για να υλοποιηθεί το όραμά μας - και έχουμε "υλικό" για πολλή κουβέντα γύρω από το θέμα. Τελικά θεωρούμε ότι βγήκε κάτι που πλησιάζει πολύ, αυτό που σχεδιάσαμε από την αρχή. Μαζί μας στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο εκλεκτός φίλος και ιδιαίτερα βιβλιόφιλος blogger Γιάννης Καλογερόπουλος, του οποίου το blog "ΝΟ14ΜΕ" διακρίνεται για την διαύγεια και την ωραία του γραφή.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τον φιλόξενο αυτό χώρο, όπου "η αγάπη για το καλό βιβλίο, συναντάει το άρωμα του καφέ και την πλούσια γεύση της ζεστής σοκολάτας", θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με αρκετούς βιβλιόφιλους. Η κοινή μας τρέλα για την καλή λογοτεχνία - μέσα από τις επιμέρους προτιμήσεις, γούστα, διαφορές - θεωρούμε ότι θα περάσει στον κόσμο που (κυρίως στα νότια προάστεια της πρωτεύουσας) ψάχνει για έναν "στέκι" που χαρακτηρίζεται από αισθητική, ηρεμία και προάγει τις συζητήσεις γύρω από το βιβλίο και τις τέχνες.

Σας περιμένουμε






 



15 Comments:


At 5/12/13 19:48, Blogger Πάπισσα Ιωάννα

Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλορίζικο και να λειτουργεί με την αγάπη που δείχνετε και στην ψηφιακή-σας ζωή για τα βιβλία.
Καφέ ...σαν αυτόν στο Βιβλιοκαφέ δεν θα σερβίρετε, αλλά προσβλέπω σε άλλες γεύσεις.
Καλό ξεκίνημα
Πατριάρχης Φώτιος

 

At 5/12/13 20:00, Blogger Μαραμπού

Άντε καλή αρχή!

Έχω ενθουσιαστεί από τότε που μου το είπε η Κατερίνα. Και φυσικά έχω ζηλέψει! Γιατί ποιος βιβλιόφιλος δεν συντηρεί ένα τέτοιο όνειρο στο μυαλό του; Εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα και ανυπομονώ να παραγγείλω από εσάς, η Κατερίνα μου είπε ότι γίνεται.

Από τις φωτογραφίες που είδα, έχω να επισημάνω θετικά την καλαισθησία του χώρου και την ομορφιά του τιμοκαταλόγου (παίζει να είναι ο ομορφότερος τιμοκατάλογος που έχω δει! Βέβαια, τιμές δεν είδα αλλά δεν νομίζω να είναι υπερβολικά "μεταμοντέρνες"!).

Η μοναδική ένσταση είναι στο όνομα του βιβλιοπωλείου. Δεν μου φαίνεται εύηχη η λέξη booktalks παρά τις συνδηλώσεις που περιέχει και οι οποίες ταιριάζουν σε έναν χώρο που συνδυάζει ανάγνωση και κατανάλωση καφέ. Ωστόσο, το πράσινο της πινακίδας είναι τέλειο (μαζί με τα ονόματα των συγγραφέων από πάνω) και η λέξη booktalks γραμμένη με κεφαλαία, "γράφει" υπέροχα στο μάτι!

Όταν έρθω Αθήνα, θα περάσω από εκεί για να γευτώ βιβλία και να μυρίσω καφέ... ή το αντίθετο; ... ή και τα δύο μαζί;;

 

At 5/12/13 21:45, Blogger ioatsag

Όταν βλέπεις το όνειρο σου να ναι μπροστά σου ακόμα και όταν τα μάτια είναι ανοιχτά δεν.έχεις παρά να νιώθεις πλήρης.Σας εύχομαι αυτό να ναι μόνο η αρχή και άλλα θέλω σας να γίνονται πράξη χχχ

 

At 5/12/13 22:42, Blogger Librofilo

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Σας περιμένω να τα πούμε από κοντά.

 

At 6/12/13 08:10, Blogger Unknown

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην πραγματοποίηση του ονείρου κάθε βιβλιόφιλου. Με την πρώτη ευκαιρία που θα είμαι Ελλάδα να είστε σίγουροι ότι θα περσάσω για ένα καφέ.

 

At 6/12/13 08:10, Blogger Unknown

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην πραγματοποίηση του ονείρου κάθε βιβλιόφιλου. Με την πρώτη ευκαιρία που θα είμαι Ελλάδα να είστε σίγουροι ότι θα περσάσω για ένα καφέ.

 

At 6/12/13 21:56, Blogger Κατερίνα Τοράκη

Καλοτάξιδοι! Είμαι σίγουρη ότι το στέκι σας θα έχει ποιότητα και γούστο. Εύχομαι να έχει και ανταπόκριση. Καλές δουλειές. Και, όπως έγραψα και στην Κατερίνα με καλή διάθεση, γιατί όχι και κάποια ελληνική κουβέντα, κάτι σαν ...βιβλιοκουβέντες ας πούμε, γιατί όχι;

 

At 7/12/13 15:45, Blogger Θεοδώρα Βαγιώτη (Filoteo)

Εύχομαι τα καλύτερα, το όνειρό σας τώρα αποκτά υπόσταση. Να το αποθεώσετε.

 

At 8/12/13 13:40, Blogger Librofilo

Ευχαριστώ και πάλι. Αγαπητή Κατερίνα, το θέμα της ονομασίας μας απασχόλησε, αλλά από τη μια η διαδικτυακή εκπομπή Booktalks στο Amagi radio, που έχει δημιουργήσει ένα μικρό αλλά πιστό κοινό,(οπότε υπάρχει η μαγιά για "εκμετάλλευση" του ονόματος της, από την άλλη η αδυναμία μας (αν θες) να συμφωνήσουμε ή να καταλήξουμε σε κάποια άλλα ονόματα - μια που το ένα μας βρόμαγε και το άλλο μας μύριζε - οδηγηθήκαμε στο BOOKTALKS, αν και γνωρίζαμε ότι το ξενόγλωσσο του πράγματος μπορεί να οδηγήσει σε παρατηρήσεις. Ας πούμε λοιπόν ότι ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και καμιά φορά οι Αγγλικοί όροι μπορούν να ακούγονται καλύτεροι αισθητικά στο αυτί (όπως το email, το fax, το e-reader κλπ). Για να κρατήσουμε την ισορροπία, χρησιμοποιούμε τον όρο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΊΟ-ΚΑΦΕ, αντί για τους αντίστοιχους Αγγλικούς.

 

At 9/12/13 02:42, Blogger Βιβή Γ.

Καφέδες και βιβλία στο Booktalks που δεν είναι στο κέντρο.
Μ΄αρέσει.
Librofilo,Διαβάζοντας και No14me.
Άνθρωποι που διαβάζουν οι ίδιοι και "υπηρετούν" από χρόνια την ανάγνωση.
Μ΄αρέσει ακόμα πιο πολύ.

Εύχομαι τα καλύτερα.

 

At 10/12/13 19:47, Blogger desperado

Μόλις έμαθα ένα υπέροχο νέο.Καλή επιτυχία και κυρίως μακάρι να ευχαριστηθείτε αυτό το ταξίδι που ξεκινάτε! Πραγματικά αμφιβάλλω αν υπάρχουν πολλά βιβλιοπωλεία με τόσο ταλαντούχους και καλλιεργημένους ανθρώπους. Εύχομαι και πάλι τα καλύτερα και ελπίζω να καταφέρω να σας επισκεφτώ στην επόμενη μου κάθοδο στην πρωτεύουσα.

 

At 12/12/13 23:15, Blogger Librofilo

Σας ευχαριστω πολύ και σας περιμένω!

 

At 12/3/14 11:01, Blogger marouli

εύχομαι τα καλύτερα... έλειπε κάτι τέτοιο απο τα Νότια Προάστια
Μάρω

 

At 12/3/14 11:04, Blogger marouli

εύχομαι τα καλύτερα... έλειπε κάτι τέτοιο απο τα Νότια Προάστια
Μάρω

 

At 6/12/17 09:09, Blogger Unknown

Εύχομαι ολόψυχα να γιορτάσετε τα πολλοστά γενέθλια του χώρου που τόσοι πολλοί αγαπούν και ελπίζω κάποτε να γνωρίσω από κοντά!

 

Δημοσίευση σχολίου

~ back home